Mától nem jár a 4-es villamos déli szakaszán

Szombat hajnaltól a Petőfi Sándor sugárúton és a Szabadkai úton végzett rekonstrukciós munkálatok miatt vágányzár van a 4-es villamos déli szakaszán, az Anna-kúttól Kecskésig. Ezen a szakaszon pótlóbuszok járnak egészen május 17-éig.

A munkálatokat az SZKT a Dugonics tér és a Faragó utca között, valamint a Szabadkai úton a Móravárosi körút csomópontjának térségében végzi, emiatt az autósokat is külön figyelmeztetik, hogy a Faragó utcát például zsákutcává teszik, és a parkolósávban is lesznek korlátozások a sugárúton.

A déli szakaszon május közepéig pótlóbusz jár, ennek részleteiről ide kattintva lehet olvasni az SZKT honlapján.

A cég városi forrásból rázza gatyába a 4-es villamosvonal egyes szakaszait, erről már kedden írtunk. A Dugonics tér és a Szivárvány kitérő közötti 900 méteren, valamint a Pick szalámigyár és a Szabadkai út megállóhelyek közötti 350 méteren cserélik ki a síneket. Ahol szükséges, a sínek ágyazatát is javítják, és betonburkolatot kapnak a gépkocsiátjárók, így az itt megszokott kockaköves átjárókból továbbiak tűnhetnek el.

Mindez 169 millió forintból valósul meg, de az önkormányzat korábban már több mint 100 millió forintot fordított a vonal pofozgatására. A teljes felújítás a Modern városok programban is szerepelt, és kormányhatározat is született róla, de a források végül nem érkeztek meg Szegedre.

Nemrég részletes felmérés történt a villamospálya melletti fasoron is, ennek kapcsán kiderült, hogy 12 fát ki kell vágni, három további fa pusztulás közelében van, kettőt meg kell nyesni.

A többséget egy gombabetegség, gyökértapló támadta meg. A kivágott fák helyére ötszörös mennyiségben ültetnek új fákat, olyan fafajokat és változatokat, mint az ezüst hárs, déli ostorfa és pannon kőris, amelyek ellenállnak a megváltozott klímának, hangzott el a keddi sajtótájékoztatón.