A szegedi versenybíró, Lukács Lilla is ott lesz a párizsi olimpián

Kint lesz a párizsi olimpián a szegedi versenybíró, Lukács Lilla is, közölte a Haász SZUE a Szegederrel. A szegedi úszóegylet egykori sportolója is felkerült ugyanis a World Aquatics által közzétett bírói listára a párizsi ötkarikás játékok úszóversenyei kapcsán.

Nagyon büszkék vagyunk egykori úszónkra, aki a hazai viadalok mellett 2017 óta minden fontosabb világeseményen is bíróként kapott szerepet. A 2022-es római Eb különösen emlékezetes volt számára, hiszen Kós Hubert aranyérme és a Pádár Nikolettel felálló bronzérmes váltó esetében is a magyarok pályáját figyelte. A szegedi rendezésű versenyeken is mindig számíthatunk rá, kiváló munkát szokott végezni a Tiszavirág Sportuszodában” – írja a klub Facebook-oldalán.

Európából mindössze hét versenybíró kap lehetőséget a párizsi olimpián, és általában egy bíró egyetlen olimpián szerepelhet egész karrierje során, így valóban óriási megtiszteltetésről van szó. Komoly követelményeknek kell megfelelni, különböző helyzetekre adott reakcióktól kezdve a nyelvtudásig sok minden számít. Nagyon örültem a mai hírnek – nyilatkozott a klubnak Lukács Lilla.

A vizes sportágak történetében először négy szakágban négy magyar bíró közreműködhet a nyári olimpián, továbbá négy, igen fontos szerepkört betöltő technikai delegátus is ott lesz Párizsban. Köztük a szintén szegedi Molnár Tamás, a háromszoros olimpiai bajnok természetesen a vízilabda tornán kap kiemelt szerepet, írja a Haász SZUE.