Fellép Szegeden a Spice Girls egyik tagja, Melanie Chisholm

Melanie Chisholm, vagy ahogy ismertebb, Melanie C vagy Sporty Spice, a Spice Girls együttes tagjaként ismertté vált angol énekesnő is fellép a szegedi Partfürdőn az idei Deja Vu Fesztiválon, közölték a szervezők kedden délelőtt.

Chisholm szólókarrierje 1998 végén indult a When You're Gone című dallal, amelyet Bryan Adams-szal közösen adtak ki. 1999-ben aláírt a Virgin Recordshoz, és ugyanebben az évben jelent meg első szólóalbuma, amely több mint 4 millió példányban kelt el világszerte, és minden Spice Girls-tag közül ő érte el a legnagyobb szólóalbum-eladásokat.

1974-ben született Whistonban. A Spice Girlshez úgy csatlakozott, hogy válaszolt egy hirdetésre, amelyet Chris és Bob Herbert helyeztek el a The Stage magazinban, egy új lánybanda összeállítása céljából. A Spice Girls globális sikere új fejezetet nyitott a popzenében, Chisholm azóta is aktív előadóművészként és dalszerzőként tevékenykedik, szólóalbumokat kiadva és világkörüli turnékon fellépve.

A fesztiválon más nemzetközi hírű előadók is fellépnek, köztük a 2 Unlimited, az Alcazar, az ATC, a Cascada, DJ Antoine, Edward Maya, Haddaway, az O-Zone és a Rednex, akik a kilencvenes évek és az ezredforduló zenéit hozzák el a szegedi közönségnek. A szervezők ezzel felejthetetlen élményt és a múltidézés hangulatát ígérik.

A Deja Vu Fesztivált, amit a közleményben leírtak szerint Európa-szerte is elismert eseményként tartanak számon, idén a Partfürdőn rendezik meg június 6–8. között. 2022-ben mi is kint voltunk a fesztiválon, Bába Csanád kollégám Bárány Attila diszkójáról írt sorairól ide kattintva olvashatók.