Külföldön örömlányokat futtató férfiak ellen emeltek vádat Szegeden

Vádat emeltek két magyar férfival szemben, akik két nőt vettek rá prostitúcióra Ausztriában, tájékoztatta a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, az Ausztriában és Németországban örömlányokat futtató egyik férfi még 2018 nyarán ismerkedett meg az egyik nővel, akit rábírt arra szerelmet ígérve neki, hogy Ausztriában szexuális szolgáltatásokat nyújtson. Azonban a bevétel felét, majd később még ennél is nagyobb részét követelte tőle, ezért a nő hazaszökött. 2021 augusztusában ismét rávette őt a férfi arra, hogy utazzon ki hozzá. A kiszolgáltatott helyzetben lévő, éhező nőtől ekkor a vádlott társa vette el fenyegetéssel a teljes keresményét. Az áldozat végül az osztrák rendőrségtől kért segítséget.

A két férfit társtettességben elkövetett, minősített kerítés bűntettével, emellett az egyik, letartóztatásban lévő vádlottat két rendbeli, minősített emberkereskedelem és kényszermunka elkövetésével, a más ügyben jogerős szabadságvesztést töltő társát pedig zsarolással is vádolják. Emellett a főügyészség azzal is vádolja őket, hogy 2021 augusztusában Ausztriában egy másik nőt is örömlányként foglalkoztattak. A két férfi bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni - tudatta az ügyész.