Kisüt majd a nap, de csodát nem kell várni

Kedden északon, északkeleten és északnyugaton ébredhetünk derült, gyengén felhős időre, máshol változóan, erősen felhős időre van kilátás, délen, délkeleten helyenként még szállingózhat a hó, illetve gyengén havazhat. Az Időkép szerint napközben a Dunántúlon és helyenként délen lehet felhősebb az ég, de említésre méltó csapadék sehol sem várható.

Máshol napos időre számíthatunk. Az északi-északkeleti szelet még sokfelé kísérhetik élénk, kezdetben helyenként erős lökések. Kora reggel -13 és -4 fok között alakul a legalacsonyabb hőmérséklet, a szélvédett, derült tájakon lesz a leghidegebb. Napközben -4 és +3 fok közötti értékeket mutathatnak a hőmérők, Szegeden +2 fokon tetőzhet a hőmérséklet.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket, írja a Köpönyeg. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet.

Szerdán derült, napos, száraz időre készülhetünk, csak kevés helyen lehetnek átmenetileg felhősebb időszakok. A légmozgás gyenge marad. Reggelre a Dunántúl legdélebbi tájain párássá válhat a levegő. Hajnalban erős fagyokra kell számítani, az északi völgyekben néhol -15 fok is lehet. Kora délutánra -1 és +3 fok közé melegszik a levegő.