Tudják, hogy nem ők az esélyesek, de bravúrt szeretnének elérni

Kárpáti Krisztián, az OTP Bank-Pick Szeged kézilabda csapatának vezetőedzője adott interjút a szegedmának. Kárpáti nyáron vállalta el a csapat vezetését és ezzel kapcsolatban elmondta, az elején voltak kételyei, de szerinte jó irányba tartanak és pozitív a csapat megítélése. A szünet és a kézilabda Európa-bajnokság utáni tavaszi visszatéréssel kapcsolatban szerinte az együttes és a vezetőedző is rendkívül motivált.

A csapat teljesítményéhez hozzátette, hogy a sikert címek formájában majd az elkövetkező hónapok döntik el. „Úgy gondolom az út amit elkezdtünk, az nem rossz, és összességében szerintem a csapat és az egész egy pozitív visszhangot keltett, és pozitív kicsengése van”, mondta.

„Nem rossz az út, amin járunk, és van még benne potenciál.”

A csapat Bajnokok Ligája szerepléséről úgy nyilatkozott Kárpáti, hogy az a hazai bajnoksághoz képest teljesen más, mert sokkal szorosabb a küzdelem és minden a tavaszi meccseken dől majd el. Tavasszal legalább egy győzelem kell majd nekik, hogy továbbjussanak a csoportból, de egy esetleges Kolstad elleni hazai sikerrel, illetve egy idegenbeli bravúrral akár még a második hely is megszerezhető lenne.

„Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, hogy nem mi vagyunk az esélyesek.”

Utalt arra, hogy kemény ellenfelek, a német, a dán, a norvég és a francia bajnok ellen is pályára kell még lépniük a szezonban, és ezért a hazai pálya előnyét mindenféleképpen ki kell majd használniuk. Szerinte eddig maximálisan megdolgozott a csapat a továbbjutásért és látszódik a motiváció, az ambíció bennük, hogy oda akarnak érni a Final Four-ba. „Szeretnénk egy nagy bravúrt végrehajtani", emelte ki Kárpáti.