Napsütéssel indul a hét, még nyolc fok is lehet

Hétfőn sok napsütés ígérkezik, de az ország északkeleti, keleti harmadán többfelé beragadhat a pára, a köd, valamint a rétegfelhőzet, írja az Időkép. Csapadék nem várható, de a párás, ködös tájakon szitálás, a reggeli órákban ónos szitálás előfordulhat. Nem lesz jelentős a légmozgás. A borongós, tartósan párás, ködös tájakon 1 és 6, máshol 7 és 11 fok közötti maximumokat mérhetünk, Szegeden 7–8 fok körül tetőzik.

A Köpönyeg azt is mondja, hogy fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

Kedden ismét találkozhatunk naposabb, valamint – elsősorban északon, északkeleten – tartósabban felhős, párás, ködös tájakkal. Számottevő csapadék ezen a napon sem várható, de a ködös tájakon szitálás, eleinte ónos szitálás előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a szél. A felhősebb, párásabb országrészekben 1-5, máshol 6-12 fokot mutathatnak napközben a hőmérők.