Európa-bajnok kapust igazolt a Pick Szeged

2024 nyarától hároméves szerződést kötött csapatunkkal a svéd válogatott kapus, Tobias Thulin, közölte a Pick Szeged. „Az Európa-bajnok játékos már eddig is kiváló klubokban szerepelt, a Bajnokok Ligájában játszik, így egy tapasztalt, de mégis fiatal kapust sikerült Szegedre csábítani” – nyilatkozta Kiss Bence, klubunk cégvezetője.

Tobias Thulin 1995. július 5-én született Svédországban, Göteborgban. Egészen 2019-ig hazájában játszott, ezután állt légiósnak. Először Németországba, a Magdeburg, majd a Stuttgart együttesébe igazolt. 2021-ben a Magdeburg gárdájával megnyerte az Európa-ligát, majd a magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokságon a svéd nemzeti válogatottal aranyérmet szerzett.

2022 nyarán országot és csapatot váltott, a dán GOG Handbold csapatához igazolt, ahol azóta is szerepel. Idén dán bajnoki címet ünnepelhetett. A 198 centiméter magas kapus az idei BL-szezon 10 meccsén 113 védést mutatott be – a legjobb mutatóval rendelkezik a kapusok között –, ez 31 százalékos védési hatékonyságot jelent. A 2022–2023-as idényben a legjobb hatékonysággal védett a kapusok rangsorában a Bajnokok Ligájában.

„Tudom, még messze van a nyár, de már most nagyon várom, hogy elkezdhessem a munkát a srácokkal, részese lehessek egy izgalmas, új projektnek és pályára léphessek egy olyan közönség előtt, amely Európa egyik legjobb légkörét teremti meg minden meccsen” – nyilatkozta Tobias Thulin, aki hozzátette azt is, hogy van benne izgalom, hiszen egy olyan klubban szerepel majd, amely nagy ambíciókkal rendelkezik, a Bajnokok Ligájában és a magyar bajnokságban is a legmagasabb szinten versenyez.

„Ez egy komoly lépés a pályafutásomban, egy olyan csapatban szerepelhetek, amelyben garantált a fejlődésem, célom nem is lehet más, mint címeket szerezni, győzelmeket aratni. Sokszor jut eszembe a jövő nyári kezdés, az, hogy először léphessek pályára a PICK Arénában, először találkozhassak a szegedi szurkolótáborral” – mondta.