Zárva lesz a Libri is december 24-én Szegeden

Minden üzletét, így szegedi boltjait is zárva tartja december 24-én a Libri, írja a Webrádió. A szerkesztőségükhöz eljuttatott közlemény szerint  a cég „csatlakozik a példaértékű kezdeményezéshez és a karácsony előtti utolsó vasárnapon szabadnapot biztosítanak munkatársaik számára, hogy nyugodtabban ünnepelhessenek családjuk körében”.

Kovács Péter vezérigazgató úgy látja, hogy „a kereskedelemben, és így természetesen a könyvpiacon is, a karácsonyt megelőző egy-két hónap az, ami a legnagyobb forgalmat hozza, így nagy a terhelés ilyenkor a munkatársakon.”

A december 24-ét megelőző időszakban a megszokott nyitvatartással várják a vásárlókat a Libri boltok, az olvasnivaló beszerzésére pedig online is lehetőség van. A cég a közleményében hozzáteszi azt is, hogy az olvasók időben tervezzék be a vásárlásaikat, hogy biztosan időben megérkezzenek a karácsonyi ajándékok a fa alá.

Korábban több üzletlánc, többek között a Lidl, a Rossmann, a PENNY, a Mountex, valamint a JYSK is bejelentette, hogy nem nyit ki december 24-én. Szegeden egyébként két helyszínen, az Árkádban és a Plazaban van Libri üzlet.