Még hét fok is lehet, de ki számolja

Az Időkép előrejelzése szerint keddre virradóra a fővárosban és tőle északra, illetve az északkeleti területeken havazhat. Napközben már több lesz a felhő fölöttünk, eleinte a Dunántúlon lehetnek naposabb időszakok. A déli óráktól nyugaton csapadékhullás kezdődik, eleinte eső, majd vegyes halmazállapot, később egyre több helyen hó lesz a jellemző. A déli-délkeleti szél délkeleten és a Dunántúl északi részén helyenként élénk lehet. Kora reggel -8, -1, napközben -1, +7 fokot mérhetünk, délnyugat felé haladva lesz enyhébb az idő.

Fronthatás nem terheli szervezetünket, jegyzi meg a Köpönyeg. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei – ízületi fájdalmak stb. – is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

Szerdán egy újabb mediterrán ciklon hatására nyugat felől egyre többfelé várható csapadék: nyugaton és északon hó, máshol kezdetben eső, majd egyre inkább havas eső, hó hullhat. Legkésőbb a keleti tájakat éri el a csapadék. Mérsékelt, néhol élénk lesz az északi, északkkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +7 fok között alakul.