Átadták hétfőn a nyolcszázötvenedik szociális bérlakást is Szegeden

Átadták a nyolcszázötvenedik bérlakást Szegeden: újabb huszonöt felújtott önkormányzati szociális bérlakás talált gazdára, Botka László hétfőn adta át azokat jelképesen az új bérlőknek. A bérlakások mellett a Tápai utcai Fecskeházban található három garzonlakást is bérbe adja a város.

A polgármester arról beszélt az átadón, hogy objektív pályázati szempontok alapján döntenek a pályázatokról. Többek között a jövedelmi viszonyokat, a szociális körülményeket és a gyerekek számát veszik figyelembe. Ezt mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a most átadott huszonöt otthonba negyvenegy gyerekkel költöznek be az új lakók.

A nyertes pályázók ötéves határozott időtartamra kötnek szerződést a következő napokban az IKV Zrt. ingatlankezelővel. A hosszabbításra is van lehetőség, amíg a város lakásrendeletében szereplő jogosultsági feltételek fennállnak. A lakások alapterülete 30–68 négyzetméter, és 20–46 ezer forint között alakul a havi lakbér.

A program célja, hogy a rászoruló szegediek a piaci bérleti díjnál jóval kedvezőbb havi díjat fizetnek, így a fiatal párok takarékoskodhatnak későbbi közös otthonuk megteremtésérhez.