Nagy esők jönnek

Keddre egy ciklon hoz országos csapadékot, írja az Időkép. Az Északi-középhegységben és térségében havas eső, havazás várható, de néhol akár ónos eső is előfordulhat. Az ország többi részén esőre kell készülni. Több helyen élénk, reggel délen, délkeleten erős széllökések lehet, este pedig Sopron térségben fokozódhat viharossá az erős északnyugati szél. Hajnalban -2, +5, napközben -1 és +8 fokot mérhetünk.

A Köpönyeg szerint gyenge hidegfronti hatás terheli majd a szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei –ízületi fájdalmak stb. – is felerősödhetnek.

Szerdán nyugat felől tisztul az ég, az ország nagy részén több órára kisüt a nap, de eleinte keleten, északkeleten még előfordulhat havazás, hózápor. Az északnyugati szél több helyen megélénkül. Hajnalban -7, +1, napközben -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet.