Szegeden 73-an mondtak fel a tankerületi iskolákban a státusztörvény miatt

A Pedagógosok Demokratikus Szakszervezete kérte ki az adatokat a tankerületektől arra vonatkozóan, hogy hányan nyilatkoztak úgy, hogy a „bosszútörvényként elhíresült új jogállási törvény miatt” elhagyják az oktatás területét. Velük 2023. november 6-ától már nem találkoznak a kollégák és a gyerekek, mert felmentési idejüket töltik, november 30-án a jogviszonyuk is megszűnik.

Adatok csak a tankerületi központok iskoláiról érkeztek, így most nincsen szó az egyházi, egyetemi, alapítványi fenntartású és egyéb magánintézményekről, holott rájuk is vonatkozik a státusztörvény. Nincsenek benne az óvodákból távozottak sem.

A Hódpress szemléjéből kiderül, hogy az adatok alapján a Hódmezővásárhelyi Tankerület iskoláiból 14 pedagógus mondott fel, 2 nem pedagógus, nyáron pedig már 11-en távoztak a státusztörvény miatt, ez összesen 27 fő.

Az adatokat tovább böngészve az is látszik, hogy Szegeden

  • 39 pedagógus és
  • 11 nem pedagógus döntött a távozás mellett,
  • a nyáron pedig 23-an távoztak.

Ez összesen 73 embert jelent, de országosan 2471 főről tudni, aki tankerületi központ alá tartozó iskolából távozott. Az adatok alapján Tatabányán mondtak fel a legtöbben a tankerületi iskolákban, összesen 219-en.