Arató: Egy fideszes milliárdos ma már megteheti, hogy „a távoli és egzotikus Szegedre” is helikopterrel utazzon

Arató Gergely az Országgyűlés hétfői ülésén, napirend előtti felszólalásában úgy fogalmazott, „soha nem volt olyan jó ebben az országban a fideszes milliárdosoknak, a kormányközeli oligarcháknak vagy a multinacionális nagyvállalatoknak”, mint napjainkban. Soha nem voltak a gazdagok ennyire gazdagok Magyarországon.

Ha valaki új luxusjachtra, nagyobb kastélyra vagy nagyobb teljesítményű helikopterre vágyik, könnyebben teheti meg ma, mint korábban, vélekedett. „Vége van azoknak az időknek, amikor a világ legdrágább üdülőhelyein a luxusrepülőtől a luxusnyaralóba egy luxusautón kellett zötyögni. Ma már megengedheti magának egy fideszes milliárdos, hogy akár minden luxusnyaralóhelyen legyen egy hétvégi helikoptere, vagy hogy

éppen a távoli és egzotikus Szegedre is helikopterrel utazzon”

– utalt a DK képviselője Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea szegedi helikopteres útjára, melyet a Szegeder írt meg először.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára reakciójában azt vetette fel, „a DK pártelnöke nem egy luxusvillában él, nem a privatizációkból gazdagodott meg és nem vett ki százmilliókat a privatizált cégekből osztalékként?” Szerinte a kormány sok döntést hozott, hogy ellensúlyozza a nehéz gazdasági helyzetet, a baloldal viszont egyetlen ilyen döntést sem támogatott.

Az árnyékkormányról szólva úgy vélekedett, az árkorlátozásokat ostobaságnak tartja, nem támogatja a csok pluszt sem. „Nagy türelemmel várjuk annak a bármilyen baloldali erőnek az eljövetelét, amelynek a politikája nem megszorításokról, adóemelésekről és a jól működő, meglévő programok leépítéséről szól. Egyelőre nyomát sem látjuk ilyen politikai erőnek a baloldalon, csak egy dolgot tudunk: önök biztosan nem azok, akikre várunk.”

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Helikopterrel utazhatott Szegedre szombaton Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea

A reptéren sötétített üveges Mercedesek várták Mészárost és feleségét. Egy dolgozó szerint tavasszal ugyanilyen körülmények között érkeztek egy ballagásra.