Helikopterrel utazhatott Szegedre szombaton Mészáros Lőrinc és Várkonyi Andrea

Mészáros Lőrinc és felesége, Várkonyi Andrea szombat délelőtt a szegedi repülőtéren kiszállt egy fekete helikopterből – vette észre olvasónk szombaton. Az OE-XWY lajstromjelű, osztrák tulajdonban lévő bérgépet két sötétített üvegű Mercedes, egy kisbusz és egy szedán várta.

„Mészáros utolsóként szállt be a kisbuszba, nem mehettem közel, mert a testőrei körbevették a helikoptert” – írta olvasónk. Néhány, a helyszínen tartózkodó külföldi vendég azt nyilatkozta lapunknak, hogy négy embert láttak a Merdecesbe beszállni, két férfit és két nőt. Egyikük megerősítette, hogy Várkonyi Andreát látta.

Fotó: Ocskó Ferenc / Szegeder

Egy dolgozó a munkatársával együtt látta a két járművet kihajtani a reptérről, de a sötétített ablakok miatt azt nem, hogy kik ültek bent. Azt viszont elmondta, hogy legutóbb, amikor tavasszal ballagásra érkezett Mészáros és Várkonyi, két ilyen Mercedest látott a reptéren. A volt tévés Szegedre látogatása nem okoz meglepetést, Várkonyi Andrea a városban született, az ezredfordulót követően néhány évig belgyógyász rezidensként is dolgozott egy szegedi klinikán.

Maga a helikopter egyébként egy Agusta A109SP Da Vinci az osztrák Glock Aviation kötelékéből, ugyanakkor a cég honlapján nem szerepel mint bérelhető gép. Spotterek az elmúlt években többször fotózták magyarországi repülőtereken.

Kerestük levélben a Mészáros Csoportot, hogy a cég tulajdonosa járt-e a szegedi reptéren, és ha igen, akkor magán- vagy üzleti célú utazás volt-e, valamint tényleg tavasszal is helikopterrel érkezett-e Szegedre. Amint válaszolnak, frissítjük cikkünket.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy az olvasók Budapesten és egész Magyarországon értesüljenek a legfontosabb és legérdekesebb szegedi és környékbeli témákról és történésekről. Ez a cikk ezen együttműködés keretén belül jelenik meg a Telexen is. Ha szeretnéd, hogy még több sztorit tudjunk feldolgozni és az ország elé tárni, támogasd a Szegedert! Az eddig a Telexen megjelent cikkeink ide kattintva érhetők el.