Idén lenne hetvenöt éves Baka István költő, a Belvárosi Moziban vetítéssel emlékeznek meg róla

November 15-én a Belvárosi Mozi Balázs Béla termében, 16 órától 22 óráig folyamatosan Baka István verseire épülő zenés vers-videókat fognak majd vetíteni. Az esemény célja, hogy megemlékezzenek az egykoron Szegeden élő és alkotó költőről, illetve hogy líráját minél szélesebb közönség elé tárják. A vetítést megelőzően, 16 órától a szegedi közgyűlés kulturális bizottságának alelnöke, Tóth Károly és Bakos András újságíró tart bevezetőt.

1995-ben bekövetkezett halála óta Baka István lírája egyre ismertebb és elismertebb. Szeged városa a magyar líra sok jeles alkotójával köthető össze, ezek mellé sorakozik fel Baka István is, akinek életműve méltó társa a legnagyobbakénak, írja közleményében a Baka István Baráti Kör.

A szegedi Virág Cukrászda is meglepetéssel készül Baka István születésének évfordulójára. A cukrászda falára felkerül Baka István portréja, és az asztalokon, elvihető lapon olvashatják Baka Istvánnak a Virág cukrászdáról írt vidám hangulatú versét.

2020-ban, Baka István halálának huszonötödik évfordulóján, a költő tisztelői és barátai, szegedi magánemberek, a Baka István Baráti Kör tagjai indították útjára azt a kezdeményezést, amely a Szegeden élő és alkotó költő lírájának minél szélesebb körben való megismertetését tűzte ki céljául.

Szintén szegedi polgárok finanszírozták annak a „Baka István és Martin Heidegger találkozása a Molnár és a Tápai utca sarkán” című kötetnek a megjelenítését is, amelyben tizenöt szerző, Magyarországról, a távoli Ausztráliából, az Egyesült Államokból és Erdélyből osztották meg egy-egy rövid írásban, valamelyik Baka-vershez kapcsolódó élményeiket.