Mindenszentek alatt lesz vágányzár a kiskörúton, csak az Anna-kúttól jár majd a 3-as villamos

Október 28-ától november 5-éig, vasárnap üzemzárásig javítani fogják a közös tömegközlekedési sáv burkolatát a Tisza Lajos körút Anna-kúti csomópont és a Kálvin tér közötti szakaszán. Ezek érintik a 3-as, a 3F-es és a 4-es villamosvonalat is, így a munkálatok ideje alatt az Anna-kút és Tarján közötti szakaszon ideiglenes vágányzár lép életbe.

A vágányzár miatt a villamosok az Anna-kúti ideiglenes végállomástól a Vadaspark, Fonógyári út és Kecskés végállomások között a szokásos módon közlekednek. A lezárt szakaszon, az Anna-kút és Tarján ideiglenes végállomás között pedig villamospótló autóbuszokat járat majd az SZKT, melyek pontos menetrendjét és útvonalát a közlekedési társaság oldalán lehet megtekinteni.

A 3-as, 3F-es, és 4-es jelzésű villamosok és a 3–4 jelzésű villamospótló autóbuszok között a Tisza Lajos körút [Károlyi utca] nevű megállóhelyeken lehet átszállni. A villamospótló autóbuszok egyik irányban sem érintik a Kecskeméti utca megállóhelyet és a Szent György tér megállóhelyet, írják.

Itt az ősz, ezért mindenszentek és halottak napi menetrend lép életbe a 3-as és a 3F-es villamosvonalakon október 28-tól november elsejéig, pont a fent említett vágányzári időszak alatt. Mindenesetre ekkor hétvégi menetrend szerint közlekednek majd az SZKT járatai, kivéve a temetőjáratos villamosokat, amik meghosszabbított üzemidőben az Anna-kút ideiglenes végállomásról 7:12-től 19:32-ig közlekednek majd, erről bővebben itt írnak.