Szinte teljesen elkészült a Bagoly utcai bölcsőde, melyhez nincs bekötve a gáz

„Gyakorlatilag elkészült Szeged legújabb, legmodernebb és legkörnyezetbarátabb bölcsődéje a Bagoly utcában” – írja Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester közösségi oldalán. Lényegesen látványosabb ebben az állapotban, mint április végén, amikor legutóbb készítettünk róla képeket, ekkor még csak a külső szigetelés és vakolás zajlott, a nyílászárók viszont már be voltak helyezve.

A beruházást eredetileg a harmadik negyedévben tervezték átadni, vagyis október elejéig. A Bagoly utcai projekt közvetlen célja a Töltés utcai bölcsőde kiváltása. Ezzel egyben 20 fővel emeli a férőhelyszámot, és összesen 64 férőhelyes épületet húztak fel. ennek ellenére az új intézmény kapacitáskihasználtsága várhatóan 100 százalékos lesz.

Mint azt a tavaly szeptemberi alapkőletételen Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, az új épület fűtéséről és hűtéséről hőszivattyú gondoskodik, az épület tetejére napelemek kerülnek, így a gázt be sem kell vezetni. Az Európai Unió 800 millió forinttal támogatja a projektet, emellett még 285 millió önkormányzati önrész kellett a beruházáshoz.