Be sem vezetik a gázt az újszegedi bölcsődébe, melynek építése már látványosan halad

Már látványosan halad Újszegeden a Bagoly utcai bölcsőde kivitelezése, melyről kollégám, Szűcs Dániel lőtt pár képet. Ezeken látható, hogy az óvoda már előrehaladott állapotban van, külsőleg a szigetelés és a vakolás zajlik, a nyílászárókat szintén behelyezték.

A Bagoly utcai projekt közvetlen célja a Töltés utcai bölcsőde kiváltása, mely egyben 20 fővel emeli a férőhelyszámot, így egy összesen 64 férőhelyes bölcsődét építenek. Azt írják, az új intézmény kapacitáskihasználtsága várhatóan 100 százalékos lesz. A beruházás a tervek szerint idén a harmadik negyedévben, vagyis őszre már kész lehet. A látványterv itt látható.

Mint azt a tavaly szeptemberi alapkőletételen Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester elmondta, az új épület fűtéséről és hűtéséről hőszivattyú gondoskodik, az épület tetejére napelemek kerülnek, így a gázt be sem kell vezetni. Az Európai Unió 800 millió forinttal támogatja a projektet, emellett még 285 millió önkormányzati önrész kellett a beruházáshoz.

A fejlesztés eredményeként tehát a mai kor elvárásainak megfelelő, energetikailag korszerű és ezáltal gazdaságosan fenntartható, akadálymentesített lesz a Bagoly utcai intézmény az ígéretek szerint, ezáltal az önkormányzatnak kevesebb éves működési támogatást kell biztosítania, így ugyanakkora pénzügyi lehetőségek mellett többet tud költeni a többi bölcsőde karbantartására, fejlesztésére.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder