Egyhangúlag megszavazták egy zárt ülésen, hogy a közgyűlésen Szabó Bálint méltatlanságáról tárgyaljanak

Mindezt természetesen a jelenléte nélkül szavaztatta meg a város Jogi, Ügyrendi és Közbiztonsági bizottsága. Bár az ülés zárt volt, a szeged.hu úgy értesült, egyhangúlag elfogadták a bizottság tagjai a felterjesztést. Ezt viszont még a jövő hét pénteki közgyűlésen is meg kell szavazniuk a képviselőknek, így élesedne a dolog, ám az első lépést megtették afelé, hogy a szegedi önkormányzati képviselőt kizárják a Városházáról.

Szabó egyébként pont szerdán beszélt arról, hogy jövőre újra elindulna képviselőnek, és jelölteket is állítana mind a húsz szegedi választókörzetben. Ám arról nem kívánt bővebben kitérni, hogy hamarosan méltatlanná válhat és képviselői megbízatása a következő közgyűlésen megszűnik, ugyanis szerinte már maga a kezdeményezés is jogellenes és jogszerűtlen”, és erre a megállapításra jogásszal, meg ügyvéddel konzultálva jutott.

Mindenesetre az önkormányzat szerint ennek az a jogalapja, hogy Szabó Bálint 1,5 év (négy évre felfüggesztett) börtönbüntetést kapott jogerősen is, így az önkormányzati törvény szerint méltatlanná vált, hiszen szándékos bűncselekmény miatt jogerősen szabadságvesztésre ítélték”, és ezen az ítélet felfüggesztett mivolta sem segít álláspontjuk szerint.

Viszont azt korábban megírtuk, hogy a képviselőknek a pénteki közgyűlésen igennel kell szavazniuk, mivel nem és a tartózkodás is törvényszegést jelentene Martonosi Éva főjegyző szerint, így az eredmény borítékolható. Ez tehát biztosan napirendi pont lesz szeptember 22-én. Szabó minderre egy élő bejelentkezéssel reagált, mint mondta, folytatódnak ellene a támadássorozatok a kétharmados többségű, ellenzéki városvezetés részéről.