Flirtöket állít szolgálatba a MÁV a főváros és Szeged között

A MÁV egy hosszú közleményben tudatta még hétfőn, hogy augusztus 28-tól a szokásos évközbeni változások részeként egyes vasútvonalak menetrendjét módosítja, jellemzően a kora reggeli és esti, éjszakai időszakban. Szegeden is lesz némi változás.

Szegedre vonatkozóan a legfontosabb újdonság, hogy ezúttal lesz egy még korábbi, gyorsabb InterCity hajnali fél ötkor mindkét irányba, ami eddig sima gyorsvonat volt, illetve a Budapest és Kecskemét között járó, a fővárosból este tízkor induló személyvonat péntek és szombat este lejön Szegedig, illetve hajnalban Szegedről indul majd.

A másik érdekesség, hogy a lent felsorolt változások közül több járat, vélhetően a fent említett kecskeméti személyvonatok, amik immáron Szegedig fognak járni pénteken és szombaton,

modern Flirt motorvonatokkal lesznek kiadva,

melyek leginkább csak Budapest elővárosában járnak. És bár szó volt arról, hogy a röszkei vonalra, Szeged és Szabadka közé is ilyeneket indít majd a MÁV, ha végre elkészül a vonal magyar oldala is, az új hír, hogy régi motorvonatok mennek majd egyelőre a Flirtök helyett, szóval addig sem kell nélkülözni azokat, jövő héttől. A változások pontos listája alább olvasható:

  • A Szegedről Budapestre 4:30-kor induló személyvonat (7009) Napfény InterCity-ként közlekedik (új száma: IC 719), Nyársapáton nem áll meg.
  • A Nyugati pályaudvarról Szegedre közlekedő eddigi hajnali S20-as vonat (7020) helyett augusztus 28-tól 4:33-kor Napfény InterCity (IC 720) indul, így kevesebb idő alatt lehet reggelre Szegedre érni. Ceglédig Zugló, Kőbánya-Kispest, Ferihegy, Monor, Pilis és Albertirsa állomáson áll meg.
  • A Nyugati pályaudvarról 22:03-kor induló, eddig csak Kecskemétig közlekedő személyvonat (7028) útvonala péntek és szombat esténként Szegedig meghosszabbodik, megteremtve a térség késő esti elérhetőségét Budapest felől.
  • Ezzel egy időben a Kecskemétről 22:41-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7038) péntek és szombat esténként nem közlekedik.
  • A Kecskemétről 4:32-kor Budapestre induló gyorsított személyvonat (7029) útvonala meghosszabbodik: szombaton és vasárnap Szegedről indul, így megteremtve a térség kora reggeli budapesti közvetlen kapcsolatát.
  • Ehhez kapcsolódóan a Kiskunfélegyházáról 5:33-kor Szegedre induló személyvonat (7010) útvonala szombaton és vasárnap meghosszabbodik: Kecskemétről indul 5:10-kor, így a reggeli hivatásforgalmi időszakban új, közvetlen kapcsolat létesül a két megyeszékhely között.
  • A Kecskemétről 5:10-kor induló, Bajáig közlekedő InterRégió (7809) viszonylata szombaton és vasárnap rövidül, csak Kiskunfélegyházától közlekedik.
  • Az eddig Szegedről 18:11-kor Kiskunfélegyházára induló személyvonat (7011) útvonala pénteken és szombaton meghosszabbodik Kecskemétig.