Elkezdődött a SZIN, amire félárú jegyekkel utazhatunk a MÁV vonatain

Szerdán megnyitotta kapuit az idén 55 éves Szegedi Ifjúsági Napok, ahol mások mellett Timmy Trumpet, Lukas Graham, Rita Ora és Alok is fellép. A SZIN négy napon át, augusztus 26-ig tart az újszegedi Partfürdő területén. Tíz zenei színpadon, mintegy 215 előadó lép fel, valamint a fesztivál Civil Falujában 45 civil szervezet mutatja be tevékenységét, tart ismeretterjesztő előadásokat.

Ahogy minden más fesztiválnál, a SZIN esetében is kínál kedvezményes vonatjegyeket a MÁV. Az állami vasúttársaság azt írja közleményében, augusztus 23-tól 27-ig 50 százalékos alkalmi menettérti kedvezménnyel utazhatnak bármely állomásról Szeged és Szeged-Rókus állomásra a fesztivál résztvevői.

A kedvezmény természetesen csak belföldi utazásra, másodosztályon vehető igénybe, 1. osztályon utazásnál a teljesárú kocsiosztály-különbözeti díjat kell fizetni, ugyanígy helyjegy esetén is.

A kedvezmény nem érvényes viszont a tram-trainen.

A fesztiváljegy augusztus 27-én éjfélig érvényes és a jegy visszaútra csak lebélyegeztetve használható, amit a rendezvény helyszínén, a Szeged Parfürdő főbejáratánál, a MÁV-Start információs pontjánál kell megejteni.

Azt még korábban megírtuk, hogy az SZKT is készült a fesztiválra, mégpedig augusztus 22. és 27. között az érvényes karszalagos bérletet váltók a rendezvény teljes időtartama alatt használhatják a háromnapos közösségi közlekedési jegyüket, továbbá éjszakai járatokat is közlekedtet a szegedi társaság augusztus 24-e és 27-e között az 5-ös trolivonalon.

Kolonics Erika, a fesztivál igazgatója egyébként rekordszámú résztvevőt vár az idei rendezvényre, mivel csaknem 12 ezer bérletet értékesítettek, és soha nem volt még korábban, hogy a nyitónap előtt eladják azokat. A pénteki napijegyek is elfogytak már. A fesztiválon újdonságnak számít a vándor vurstli, amellyel a szervezők a hajdani nagyvárosok forgatagának hangulatát szeretnék felidézni vásári játékokkal, mutatványokkal, céllövöldével, jósokkal és még sok érdekességgel.