Kisiklott egy villamos a Tisza Lajos körúton, a busz tolta le a sínekről

Szerda délután 14 óra körül kisiklott egy 3F-es villamos a Tisza Lajos körúton, a körút és az Attila utca kereszteződésénél. Erről a Szegeden Közlekedünk nevű Facebook csoportban számoltak be többen. Eddigi információk szerint a trolikat is akadályozza a kisiklott jármű, személyi sérülésről nincs hír. Ezen a szakaszon ma reggelig tíz napon át nem közlekedhettek villamosok, mivel az aszfalburkolat javítása zajlott.

Helyszínen tartózkodó kollégánknak egy szemtanú arról számolt be, hogy a villamos mellett párhuzamosan haladó trolipótló busz tolta le a járművet a sínekről, amikor fel akart kanyarodni a villamos vonalára. Ezt a Délmagyar számára a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság megerősítte.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

A Szegedi Közlekedési Kft. közleménye szerint a baleset miatt a Bartók tér - Vár utca között pótlóbuszok közlekednek, a Mars tér és a Kálvária sugárút irányába pedig a Nagy Jenő utcába terelik a forgalmat. Az 5, 6, 9, és 19 jelzésű trolibuszok a Bartók téren visszafordulnak, az önjáró trolik pedig terelő útvonalon közlekednek. A 3F-es és 4-es jelzésű villamosvonalon, az Anna kút- Kecskés, Anna kút- Vadaspark megállók között pótlóbuszok közlekednek, előreláthatólag 5-20 perces vonali késések várhatóak.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Fotó: Bálint András / Szegeder

Frissítés: Nagyjából 15 órakor egy emelő érkezett a helyszínre, amivel visszahelyezték a sínekre a kisiklott villamost. Ezek után 16 órára gyorsan el is indították és szépen lassan helyreállt a forgalom rendje.

A Szegeder együttműködik a Telexszel, hogy az olvasók Budapesten és egész Magyarországon értesüljenek a legfontosabb és legérdekesebb szegedi és környékbeli témákról és történésekről. Ez a cikk ezen együttműködés keretén belül jelenik meg a Telexen is. Ha szeretnéd, hogy még több sztorit tudjunk feldolgozni és az ország elé tárni, támogasd a Szegedert! Az eddig a Telexen megjelent cikkeink ide kattintva érhetők el.