Áthelyezték a jedis oszlopokat a bicikliúton, ahogy a kerékpárosklub kérte

A szegedi Petőfi Sándor sugárúton a Faragó utcától a nagykörútig az önkormányzat által végigszórt fém- és faoszlopok a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete (CM365) szerint a kerékpárút űrszelvényébe lógtak. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szegedi részlege még idén februárban több alkalommal is felhívta a figyelmet a balesetveszélyes helyzetre többek között úgy, hogy a Star Warsból ismerős Jediket festettek fel a kerékpárútra.

Közel két hete írtuk meg, hogy az akciók után az oszlopok továbbra is a helyükön maradtak, így bejelentették a problémát az önkormányzatnak, emellett részletes megoldási javaslatot is tettek állításuk szerint, ami ezen a linken olvasható. Megjegyezték viszont, hogy mindez már több, mint 2 hónapja történt, ám azóta sem kaptak válaszlevelet.

Fotó: MKKP

Végül szombaton osztották meg a hírt, hogy a szegedi önkormányzat meghallgatta őket és távolabb helyezte az pollerek többségét a Petőfi Sándor sugárúton, így azok már nem balesetveszélyesek a biciklisekre. A CM365 is megjegyezte azonban, hogy a legelső (és egyben leginkább balesetveszélyes) oszloppárt érintetlenül hagyták. Az ügy tehát lezárulni látszik, ám nem teljes a siker, így újabb levelet írtak az illetékeseknek.