Nagyobb károk nélkül vészelte át az esti vihart Szeged

A viharral párhuzamosan a lakossági bejelentések is megindultak a szegedi főügyeletre pénteken este, írja honlapján a Katasztrófavédelem. Szeged, Hódmezővásárhely és Makó térségéből érkezett reggel kilenc óráig a legtöbb segélyhívás, több mint száz jelzést fogadtak az ügyeleten dolgozó munkatársak.

Szinte mindenhol a kidőlt fák és a lehasadt, nagy méretű faágak akadályozták vagy veszélyeztették a közlekedőket. A városok hivatásos tűzoltói, valamint az önkéntes egységek közös erővel dolgoztak, dolgoznak a károk felszámolásán. Szegeden a Bartók téren egy lehasdt ág miatt a trolibuszközlekedés is megváltozott az este.

A Klauzál téren mi is tapasztaltuk, hogy teljesen megkergült a párakapu, ami az erős szél miatt össze-vissza csapkodó vízsugaraival terrorizálta az arra sétálókat. Valójában kevesek sérelmezték ezt, sokaknak kifejezetten szórakoztatására vált a jelenség.

A munkálatok a szombati napra is áthúzódnak. Személyi sérülésről, vagy nagyobb anyagi kárról nem érkezett hír a katasztrófavédelem szegedi főügyeletére.

Arra kérik a lakosokat, hogy ha olyan kidőlt fát, vagy magasban lógó, leszakadt ágat látnak, amely veszélyezteti az emberek biztonságát, vagy károkat okozhat a környezetben, jelezzék a 112-es segélyhívószámon.

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder

Fotó: Szűcs Dániel / Szegeder