Betonra cserélik az aszfaltot a kiskörúti sínek között, öt hétig nem lehet majd ráhajtani

Mint azt még kedden megírtuk, a Tisza Lajos körúton a Gutenberg és a Hajnóczy utcáknál igencsak rossz az aszfaltburkolat minősége a sínek között, mivel a pályát a trolik és a buszok is használják, ráadásul keresztirányú forgalom is van rajtuk. Ezt fogja cserélni az SZKT most szombattól kezdődően, egészen tíz napig pótlóbuszok járnak a 3, 3F és 4-es villamosok helyett.

Időközben kiderült, hogy a burkolatot – ennél a két utcánál legalábbis – nem aszfaltozzák újra, hiszen annak nem lenne megfelelő a teherbírása és újból tönkremenne. Ehelyett itt is tartósabb bazaltbeton burkolatot használnak majd. Csakhogy a betonnak kötnie is kell, és ez idő: bár a villamosok június 27-től újra járni fognak, az autósok és a trolik, buszok a Gutenberg utcai és a Hajnóczy utcai/Kígyó utca átjáróknál nem használhatják a közös tömegközlekedési sávot.

Ezért aztán június 17. és július 23. között az alábbi forgalomkorlátozások lesznek:

  • A Gutenberg utcából balra nagy ívben az Anna-kút felé nem lehet kikanyarodni, alternatív útvonal a Bolyai utca–Tábor utca–Mérey utca.
  • A Kígyó utcából balra nagy ívben a Dugonics tér felé nem lehet kikanyarodni, alternatív útvonal a Nagy Jenő utca–Tisza Lajos körút.
  • Ez idő alatt a Tisza Lajos körút Hajnóczy utcai jelzőlámpája ki lesz kapcsolva.

Az SZKT oldalán mindez térképen is vizualizálva van.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Ahogy azt már korábban említettük, június 17. és június 27. között, tíz napig az Anna-kút és a Vadaspark, Fonógyári út, valamint Kecskés végállomások között a villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek, a villamospályán közlekedő autóbuszok és trolibuszok pedig a közúti sávokat fogják használni a Dugonics tér és a Károlyi utca között.

Időszakosan a gyalogosoknak is korlátozás lesz emiatt a Hajnóczy utcai gyalogosátkelőnél, míg a betonkötési idő alatt, vagyis július 23-ig a közúti ideiglenes forgalmi rend végig fennmarad. A várható munkálatokról egyébként már februárban beszámoltunk a sínkopással kapcsolatos cikkünkben.