Szombattól légkondicionált kocsi is lesz a Szegedet a Balatonnal összekötő Aranyhíd expresszen

A négy héten át tartó előszezon után június 17-én, szombaton életbe lép a MÁV-Volán-csoport nyári főszezoni menetrendje. A társaság közleménye szerint a Balatonhoz utazókat sűrűbb közlekedéssel és magasabb színvonallal kiszolgáló menetrend augusztus 27-ig lesz érvényben, és a szeptember végéig tartó utószezoni menetrend követi majd.

Az elmúlt években megszokott, főváros és a Balaton közötti járatokon kívül már a vakáció első hétvégéjétől közvetlen vonatok indulnak az ország Kelet-, Délkelet-Magyarország vármegyeszékhelyeiről a Balatonra, így idén is naponta közlekedik a Szegedet Balatonszentgyörggyel összekötő Aranyhíd expresszvonat, mely Kiskunfélegyházát, Kecskemétet és Ceglédet is érinti. Ezeken a MÁV-Start

bevezeti az 1. osztályú szolgáltatást.

 A vonatban tehát 2. osztályú (nem légkondicionált) és 1. osztályú légkondicionált kocsik közlekednek a vasúttársaság szerint. Az 1. osztályú kocsikban ezen felül konnektor, fedélzeti internet és tágasabb lábtér is lesz majd.

A másodosztály előnye viszont, hogy az ilyen kocsikban július elsejétől az országbérletek is felhasználhatók lesznek az IC- vagy más helyjegyköteles vonatokon. A változás a Balaton felé, felől közlekedő távolsági feláras vonatokat is érinteni fogja. Bár az Aranyhíd expresszen a helyjegy váltása kötelező, a Balaton partja mentén felármentes lesz.

A nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsiban hétköznap 9, hétvégén 25 kerékpár szállítható. A vonaton kerékpárjegy és kerékpárhelyjegy váltásával lehet a bicikliket szállítani.