Az önkormányzatnak ingyen kellene átadnia több ingatlant az SZTE számára, Szabó Sándor módosító javaslatot adott be a parlementben

Szabó Sándor, Csongrád-Csanád Vármegye 1. számú választókerületének országgyűlési képviselője módosító javaslatot adott be a parlamentben ahhoz a törvényjavaslathoz, mely kimondja, hogy „az innovációs és tudományos eredmények gazdasági hasznosításának elősegítése érdekében ingyen kellene az egyetem számára átadnia a városnak több önkormányzati tulajdonban lévő ingatlant írta meg a Szeged.hu. Szabó szerint az, hogy ezektől a nagy értékű ingatlanoktól ingyen kellene megválnia az önkormányzatnak az SZTE javára, jelentős vagyonveszteséget okozna a városnak és a tulajdonhoz fűződő alapjog sérelmét is jelentené.

A szóbanforgó ingatlanok:

  • Közép fasor 52., Biológia Intézet
  • Boldogasszony sugárút 15., Gyermekgyógyászati Klinika, Ifjúsági Pszichiátria
  • Tisza Lajos körút 97., SZTK
  • Vasas Szent Péter utca 1–3., volt rendelőintézet
  • Kálvária sugárút 57., II-es kórház
  • Vidra utca 1., Foglalkozás-Egészségügyi Szolgálat, egykori Bőr- és Nemibeteg-gondozó Intézet
  • Szent István tér 3-4.

Az MSZP-s politikus egy másik törvényjavaslat első bekezdésének két pontjának módosítását is kérte. Ez a javaslat az állami építési beruházások rendjéről szól, amelyet Lázár János nyújtott be a parlament számára. Szabó ebben azt kifogásolja, hogy ha elfogadják ilyen formában a törvényt, akkor az önkormányzatok a nem közvetlenül európai uniós forrásból megvalósuló építési beruházásainak előkészítése és megvalósítása szinte ellehetetlenülne. Kifejtette, hogy a javaslat indokolatlanul helyezi át önkormányzati feladatok megvalósítását minisztériumi szintre és az önkormányzat elveszítené kontrollját saját beruházásai felett is.