Olcsón bérelhető garzonlakásokat adtak át egyedülálló fiataloknak, hogy elkezdhessék önálló életüket

Újabb húsz önkormányzati bérlakás talált gazdára Szegeden, miután Botka László a városháza házasságkötő termében tartott ünnepélyes eredményhirdetésen átadta a sikeres pályázók számára a szerződéseket. A polgármester elmondta, eddig már több mint 800 otthont újítottak fel és adtunk kedvezményesen bérbe fiataloknak és rászorulóknak egyaránt.

Mihálik Edvin Zöld városért felelős tanácsnok azt írja közösségi oldalán, hogy a programot azért találta ki az önkormányzat, hogy a harmincöt év alatti, már dolgozó fiataloknak olcsó, megfizethető lakhatást biztosítsanak. A kedvező ár révén nem a magas albérleti díjakra költik a pénzüket, így lehetőségük van félretenni, hogy később saját otthonhoz jussanak.

Az újszegedi önkormányzati képviselő elárulta, a garzonok 28 és 30 négyzetméteresek, bérleti díjuk pedig havonta 19 és 20 ezer forint körüli, ami kapcsán látható, hogy a mai albérletárak mellett ez egy meglehetősen kis összegnek számít. A bérleti szerződés öt évre szól alapból, de egészen a negyvenedik életévig meghosszabbítható, de remélik, hogy addig mindenkinek megoldódik a lakásproblémája.

Az is kiderült, hogy a garzonlakások Mihálik körzetében találhatók, a Székely soron. Idén először volt egyébként lehetősége at egyedülállóknak is jelentkezni ilyen lakhatásra, mivel a korábbi években csak pároknak volt nyitott a pályázat. További feltétel volt ugyanakkor, hogy a pályázó legalább egy évig szegedi lakóhellyel, vagy legalább három évig szegedi tartózkodási hellyel rendelkezett, illetve életvitelszerűen Szegeden lakott ez idő alatt.