Ismét zebraszerdát tartanak a szülők, ma a Széchenyi téren állnak ki az autósok elé

A szegedi Egységes Szülői Front minden héten szerdán szolidáris akciót hirdetett a város emblematikus helyeire. Mint az esemény leírásában áll, a demonstráció célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy az oktatás mindenki ügye, mindenkit egyformán érint. A tiltakozás lényege, hogy transzparensekkel a kezükben a gyalogosoknak adott zöld jelzésnél kiállnak a pirosnál várakozó autók elé és a gyalogosok közé.

Míg ezen a napon a Széchenyi tér a helyszín, a múlt héten, az első akció során a Mars téren tiltakoztak, melyről az RTL Híradója is beszámolt. Mint mondták, csak néhányan vettek részt az akción, mivel a szervezők szerint így könnyebb betartani a gyülekezési törvény előírásait. A város egyik forgalmas pontján, a gyalogátkelőknél táblákkal hívták fel a figyelmet a problémákra. A tanév végéig további tizenkét „zebraszerdát” terveznek.

A transzparenseken többek között olyan feliratok állnak, melyek más tüntetéseken is megtalálhatók, például „nincs tanár, nincs jövő”, vagy „státusztörvény = az oktatás halálos ítéletével”. Az egyik szervező, Hajnal Edina szerint a cél, hogy kiálljanak az oktatás szabadságáért, de mindezt úgy, hogy elkezdjék kivinni a témát az utcára és az esetleg csak a „propagandasajtóból tájékozódó emberek” is kapjanak más információt.