A Goodwill Pharma kapta idén az Alma Mater-díjat az SZTE Karriernapján, melyen minden eddiginél több cég jelent meg

A régió legnagyobb álláskeresési fórumának április 18-án az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthont. A külföldi és hazai multinacionális vállalatok mellett az állami cégek és szervezetek is bemutatkoztak. Az eseményen mintegy 1500 egyetemi hallgató és frissdiplomás gyűjtött információt a cégek nyitott gyakornoki pozícióiról, állásajánlatairól és a későbbi elhelyezkedési lehetőségekről.

A rendezvényt Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese nyitotta meg. Örömtelinek nevezte a hírt, hogy rekordot döntött a részt vevő cégek száma. Szerinte a megjelent mintegy 80 kiállító is azt bizonyítja, hogy igen nagy az érdeklődés az SZTE-n végzett és még tanuló hallgatók iránt. Azt is megemlítette, hogy az SZTE népszerűsége nem vitatható, ezt tükrözik az országos és nemzetközi rangsorokban elért helyezések és az évről-évre egyre több felvételiző is.

A 2023-as év Alma Mater-díjat idén a Goodwill Pharma Nyrt. kapta, a kitüntetést Jójárt Ferenc, a vállalat alapítója, tulajdonosa vette át. A cég régóta támogatja és segíti az egyetemet úgy az oktatás, mint a kutatás és a gyógyítás terén. Ezt bizonyítja az is, hogy a vállalat munkavállalóinak 30 százaléka egykori SZTE-s hallgató – fogalmazott Bene Tamás, a Szegedi Tudományegyetem nemzetközi és közkapcsolati igazgatója. Elárulta, hogy Szent-Györgyi Albert örökösei a Goodwill Pharmát bízták meg a védjegyoltalom alatt álló Szent-Györgyi Albert név gondozásával, amit alázattal és nagy tisztelettel folytatnak.

A Szegedi Tudományegyetem Alma Mater Díját immár 17 éve minden évben olyan cég vagy szervezet kapja, amely az SZTE-vel szoros tudományos és/vagy szakmai kapcsolatot ápol, támogatja céljainak megvalósítását és kiemelt foglalkoztatója a Szegeden végzett hallgatóknak. Ez alapján minden évben az azt megelőző évek díjazottjai számára is nyitott a jelentkezés, és ezzel a lehetőséggel évről-évre élnek is a cégek. Az eseményen átadták a 2022-es őszi állásbörze Kedvenc kiállítója címet is, amit a látogatók szavazatai alapján a Roche kapott.

Fotó: Kovács-Jerney Ádám / SZTE NKI