Párolt rizs 1 forint 80, marhapörkölt sós burgonyával 4 forint 90 – ötvenéves Tiszavirág-étlap került elő

Mit ettünk ötven éve és egy hónapja, és mennyiért? Könnyű a kérdésre választ adni egy pénteken az egyik régi szegedes Facebook-csoportba felkerült étlappal, ami a Tiszavirág étterem 1973 márciusi kínálatát mutatja be. Akkor éppen tarhonyaleves, rántott ponty sült burgonyával és salátával, illetve zöldbableves, borsos tokány rizzsel, salátával volt menün, 10 forint 50 fillértért és 11 forintért.

A legolcsóbb leves – a tarhonyaleves – 2.90-ért szedetett a tányérokba, de egy csirkepaprikás galuskával is már 7.30-ért asztalhoz jött. Aztán persze hogy ezek akkor jó árak voltak-e, mondják meg, akik éltek az 1970-es években! Ami biztos, hogy a poszt hozzászólóit mély nosztalgia árasztotta el.

„Istenem, hozd vissza ezt az időt... annyira imádtam!”

– írta egy hozzászóló. Másvalaki egyrészt a rántott borjúláb tartármártássalt emlegette fel, ami éppen lemadard erről az étlapról, másrészt azt firtatta, hogy annyira nem is volt drága a Tiszavirág akkor a kor fizetéseihez képest.

Aztán azóta se fillér, se serpenyős rostélyos, se Tiszavirág. Az étterem az utóbbi időben mint a város egyik első fine dining étterme volt ismert, azonban 2022 októberétől határozatlan időre bezártak.

Az 1973-as étlap alább böngészhető:

Fotó: Régi Szeged / Facebook