Gyalogosbaráttá válna a Gogol utca

A Szeged.hu beszámolója szerint a tervező arról beszélt a megjelenteknek, akik között több Gogol utcai lakos is volt hogy már nem tudja ellátni funkcióit az utca, emiatt szükséges a felújítása. Az önkormányzat hasonló változtatásokat szeretne majd elvégezni, mint a Gutenberg és a Kölcsey utcákban. A tervek szerint kényelmesebbé válna a gyalogosok számára a közlekedés és a járdára parkolást pedig pollerekkel akadályoznák meg, csökkenne a parkolóhelyek száma. A fákat is kivágná a tervező, mivel azok túlnőttek, felfeszítették a burkolatot és magasabbra nyúlnak a kelleténél. Ezeket olyan növényzetre cserélnék le, amely a telepítés után sem támadná meg a házak pincéit.

A prezentációt követően a közönség is elmondhatta véleményét a projektről. Sok lakó a parkolási lehetőségek csökkenését nehezményezte, de Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester szerint a pollerek a szabálytalanul parkolók ellen kellenek, akik a fűre állnak rá például. Egy lakó kifejezetten azzal a kéréssel élt, hogy kevesebb fa és utcai bútor legyen a felújított Gogol utcában, mint a Gutenbergben. Az útburkolat kapcsán felmerült, hogy az a párhuzamos Gutenbergen már fel is töredezett, amire Nagy Sándor válaszolt azzal, hogy a Gogol utcában csak a gyalogosok kapnak útburkolatot, a kerékpárosok és az autósok aszfaltozott utat kapnak majd.

A projekt tervezési szakasza lassan lezárul, április 16-ig még várják a lakosság véleményét az ügyben. Ha végbemennek az egyeztetések Brüsszel és Magyarország között az uniós források kérdésében, akkor el is kezdődhet a megvalósítás.