Szeged lett a fődíjas a kerékpárosbarát település pályázaton, egy bicikli volt a nyeremény

Szeged fődíjat nyert a 2022-es kerékpárosbarát település pályázaton a nagyvárosok, vagyis a megyei jogú városok és budapesti kerületek kategóriájában, az eredményről Nagy Sándor városfejlesztési alpolgármester számolt be közösségi oldalán.

Az önkormányzat évtizedek óta fejleszti a kerékpáros infrastruktúrát, számos felvilágosító kampányt is vittünk, és szerencsére sok szegedi intézmény és munkaadó is gondot fordít arra, hogy biztosítsa a biciklizés feltételeit. A díj így minden szegedi sikere is, aki kerékpározik, vagy segít abban, hogy a városban kerékpárral közlekedhessünk. Ezzel mindannyian hozzájárulunk ahhoz, hogy Szeged zöldebb, fenntarthatóbb és egészségesebb legyen” – írja a momentumos politikus.

A fődíjjal járt egy bicikli is, ami az alpolgármester elmondása szerint a Tourinform iroda készletét gyarapítja majd, így hozzájárul majd ahhoz, hogy mind a turisták, mind a városháza dolgozói minél többet kerekezzenek Szegeden. A pályázatot a Technológiai és Ipari Minisztériumon belül a Magyar Közlekedéstudományi és Logisztikai Intézet hirdette meg immár tizenegyedjére. A pályázat az önkormányzatok és a vállalkozások egyedi kerékpáros kezdeményezéseit, intézkedéseit és fejlesztéseit díjazza.

Fotó: Nagy Sándor / Facebook