Három új trafiboxot és tíz tartószerkezetet telepítenek Szegeden

Csütörtökön sajtótájékoztatót tartott Avramov András az Összefogás Szegedért Egyesület frakció képviselője. szegedi önkormányzat a rendőrséggel együtt működve két, már működő trafibox mellé három újat szerel fel a közlekedésbiztonság javítása érdekében, derül ki a politikus szociális média bejegyzéséből.

Emellett 10 tartószerkezet is épül, amelyekre bármikor ráhelyezhetők a sebességmérők. Ezekből három darab Szőregre kerül, melyeket két óvoda és egy iskola környékére telepítettek. A képviselő hozzáfűzte, hogy a gyerekek biztonságának megóvása a céljuk. A berendezések a közeledő és a távolodó autók sebességét is tudják mérni, a felszerelésnek megfelelően menetirányban és menetiránnyal szemben is készíthetnek felvételeket.

A sajtótájékoztatón részt vett Kardos László, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság alosztályvezetője is. A Délmagyarnak arról nyilatkozott, hogy a meglévő traffiboxokkal kapcsolatban jó tapasztalataik vannak, mivel a dobozoknak önmagukban is visszatartóerejük van. Ezt azért is tartja fontosnak, mivel a balesetek nagyrésze gyorshajtás miatt történik.