A Belvárosi Mozi emeli jegyárait hétfőtől, a nyitáskor még a régi áron nézhetjük a 3D Titanic filmet

A vidék legnagyobb és egyik legrégebbi mozija, a Belvárosi Mozi Nem csupán Frankofón filmnapokkal várja az érdeklődőket a március 3-i nyitás után, de többek között minden idők egyik legsikeresebb romantikus moziját, a Titanickot idén 25 éves évfordulója alkalmából digitálisan felújítva, 3D-ben vetítik a Balázs Béla teremben.

Szabó Éva mozivezető a Szeged.hu-nak elárulta, hogy a hetedik Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál szervezése is zajlott a zárás alatt, idén október 24–28. között rendezik meg az operatőrök nemzetközi seregszemléjét. Az is kiderült, hogy az első hétvégén még változatlan árakon válthatunk jegyet a filmekre, hétfőtől viszont „szerényen emelnek áraikon”, mivel a költségek növekedése őket sem kímélte. Ez azt jelenti, hogy

  • a 3D-s filmvetítésekre a hétvégéig még 1750 forintért válthatunk teljes árú, míg 1550 forintért kedvezményes jegyeket. A hagyományos filmeknél ez 1550 és 1350 forintot jelent.
  • Március 6-án, hétfőn még egy akciós napot tartanak, ekkor a 3D filmeket változatlan áron, 1750 forintért nézhetjük, míg a hagyományosakat 1650-ért.
  • Keddtől azonban előbbi 2100 forintra emelkedik teljes áron (kedvezményesen 1750 forint), míg a hagyományos filmeknél már 1900 forintot kell majd fizetnünk (kedvezményesen 1650 forint) ezentúl.

Ezeken felül a 95. Oscar-díjátadó gála március 12-én vasárnap lesz, mely kapcsán már tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Belvárosi Oscar Napot, ahol egészen másnap hajnalig vetítenek tizenötöt, Oscarra jelölt filmet, ezek után élőben is nézhetjük a Los Angeles-i ceremóniát, melynek házigazdája idén Jimmy Kimmel lesz.