Beleesett a Holt-Tiszába egy 80 éves férfi, több mint 20 óra után talált rá egy szabadnapos rendőr

A beszámoló szerint a Csongrádi Rendőrkapitányság senior rendőr főtörzszászlósa szabadnapján sétált a Holt-Tisza mentén február 13-án, hétfő délután. Bánfi János természetbarátként eredetileg a vízparton talált szemétért ereszkedett a meder mellé, amikor nyöszörgést hallott a víz irányából. A nádasban egy férfit talált, aki átfázva feküdt a sekély vízben, és nem tudott lábra állni.

A rendőr azonnal értesítette kollégáit. A kiérkező egység tagjai korábban a Police Medic képzésben vettek részt, így a mentők megérkezéséig megkezdték a bajbajutott ellátását és a kihűlés megakadályozására hőtakaró fóliába burkolták a 80 éves férfit, aki több mint 20 órát feküdt a Holt-Tisza nádasában. Mint kiderült az illető előző este eltévedt, végül pedig belecsúszott a vízbe. A járőrök a sérültet átadták a mentőknek, akik kórházba szállították.

„Mikor fel akartam venni a szemetet – legalábbis én azt hittem, szemét, később kiderült kenyér volt a szatyorban – akkor hallottam meg a neszt a víz felől. A nádas itt elég sűrű, előszőr csak két lábat vettem észre, majd mikor lejjebb ereszkedtem, akkor láttam meg az idős férfit. Teljesen át volt fagyva, zavartan kommunikált és nem tudott megmozdulni. A nádasból kihúztam a partra ahol leültettem a napsütésbe és a táskájából adtam neki egy kis kenyeret, közben értesítettem a szolgálatban lévő kollégáimat. Én erre nem tekintek hőstettként, csupán meggyőződésemnek megfelelően cselekedtem” – mesélte a szabadnapos főtörzszászlós.