A sztrájkoló tanárokért kiállva díszítették és szalagozták fel szülők a szegedi iskolákat hétfő reggelre

Mint ismert, január 23-án, vagyis hétfővel országos sztrájkhét kezdődött az oktatásban egészen január 27-ig, melyet a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete és a Pedagógusok Szakszervezete szervezett. Ehhez számos szegedi intézmény is csatlakozott, bár az intézményenként eltér, hény napra és hogyan.

Január 31-én az egy évvel ezelőtti figyelmeztető sztrájk évfordulójára – ezt azért tartották meg, mert három hónapnyi sztrájktárgyalás után sem volt hajlandó semmilyen megegyezésre a kormány – meghirdetik a szolidaritás napját, amihez csatlakozásra hívják a szakszervezeteket, civil szervezeteket és az állampolgárokat is.

Mindenesetre mások sem tétlenek ez idő alatt. Szegeden az Egységes Szülői Front aktivistái elkezdték “díszíteni” és “szalagozni” az iskolákat, így állva ki a gyerekekért és a sztrájkoló tanárokért.

Fotó: ESZF

Fotó: ESZF

„Szegeden elég sok iskola fog sztrájkolni, mi a Szülői Fronttal maximálisan támogatjuk őket ebben. Az a terv, hogy feldíszítjük a sulikat és támogató transzparenseket helyezünk ki az iskolák elé, hogy amikor hétfőn a tanárok munkába mennek, lássák ezeket” – ezt már Hajnal Edina, az Egységes Szülői Front egyik vezetője nyilatkozta a Szegedernek.

Hajnal hozzátette: „Hétfőtől nagyjából 20 iskolában lesz sztrájk, ez a szám kicsit mozog, mert vannak, ahol 23-tól már beszüntetik a munkát és vannak, akik majd 31-től csatlakoznak. Mivel az országos sztrájk hétfőn kezdődik, ezért időzítettük az akciót vasárnapra. Olyasmi ez, mint a krétaakció volt. Terv szerint lesz egy demonstrációnk a sztrájk hetében, de az még alakulóban van. Februárra is legalább kettő akciót tervezünk, folyamatosan bővülünk, a Nyílt Oktatási Fórumot pedig folytatjuk, támogatjuk a tanárokat, szülőket.”