Távozik a Szeged Televízió hírigazgatói posztjáról Balogh Judit

A műsorvezető korábban az ATV munkatársaként dolgozott, ahonnan öt év után, 2020-ban érkezett a Szeged Televízió élére. A Szegeder úgy értesült, hogy január 16-ával távozik a szegedi városi televíziótól mint hírigazgató. A Téma című műsorát megtartó Balogh egyelőre nem kommentálta a hírt.

A Szegeder értesülései szerint Balogh január 16-ával távozik a Szeged Televíziótól hírigazgatóként, utódja pedig az a Cservenák Zoltán lesz, aki jelenleg a Szeged.hu szerkesztőjeként dolgozik. Megkeresésünkre Cservenák annyit válaszolt, hogy „minden információról lesz hivatalos közlés”.

Balogh Juditot is kérdeztük távozásának okáról és annak körülményeiről, cikkünk megjelenéséig azonban nem reagált. Az önkormányzati televíziót és portált is kidadó Szegedi Rendezvény- és Médiaközpont ügyeire rálátó forrásunk szerint nem kizárt, hogy Balogh visszatér az ATV-hez, ahol a Napló című műsorban folytathatja a munkát.

Balogh korábban az RTL Híradó riportere volt, de dolgozott a Magyar Televízió Híradójának is, majd az ATV-hez került, ahol szerkesztő-műsorvezetőként tevékenykedett, elsősorban az ATV Híradóban láthatták a nézők, ezenkívül a Start című reggeli műsorban, illetve A nap híre és a Fórum című politikai témájú műsorokban is közreműködött.

2019-es távozásakor a csatorna közleményben jelezte, hogy a munka közös megegyezéssel ért véget. 2020 márciusában írta meg a Szeged.hu, hogy igazi „nagyágyú” érkezett a Szeged Televízió hírigazgatói posztjára, Kozó Attilát váltotta a poszton, aki a Hódmezővásárhelyi Médiacentrum vezetője lett.

Balogh Judit a Téma című műsor 2022. december 14-i adásában

Fotó: Szeged Televízió / YouTube

Az új hírigazgató éppen aznap kezdte el a munkát, amikor kihirdették a covidjárvány miatti veszélyhelyzetet, ezzel kapcsolatban interjú is készült vele, amelyben a városi televízió szerepének fontosságát hangsúlyozta. 2020 novemberében új műsort indított a Szeged Televízión Téma címmel, amelyben helyi, országos és nemzetközi politikai és gazdasági témákról beszélget meghívott vendégeivel, a műsort minden héten az esti híradó után kedden és szerdán 19:30-tól sugározzák.

Első vendégei között olyan közéleti személyiségek szerepeltek, mint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere, de Botka László, Szeged polgármestere is többször feltűnt a műsorban, legutóbb épp a múlt héten. Balogh Judit 2022-ben azzal került a figyelem központjába, hogy a kormány az alaptörvényt módosítva visszaállította a vármegye és az ispán kifejezések közigazgatási használatát, s erre ironikusan reagálva a műsorvezető a Téma június 21-i adásában elköszönéskor így köszönt el a nézőktől: „Téma című műsorunkat látták Csongrád-Csanád vármegyéből”.

A szegedi médiatérkép átalakulóban van, még novemberben írta meg elsőként a Szegeder, hogy Kapitány Gergely, a SzegedMa főszerkesztője távozott az újságtól, értesüléseink szerint azért, mert főszerkesztői pozícióját sértették volna bizonyos változtatások.

Frissítés (18:44): A televízióval azonos tulajban lévő Szeged.hu azt írja, Balogh a Téma című hírháttérműsort továbbra is vezeti, ám a hírigazgatói feladatait valóban Csevernák veszi át január közepétől.