Szabó Bálint hamisan állította, hogy bántalmazták a rendőrök, vádat emeltek ellene Szegeden

Hamis vád miatt emeltek vádat Szabó Bálint szegedi önkormányzati képviselővel szemben, aki valótlanul állította, hogy bántalmazták őt a rendőrök, erről a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség helyettes szóvivője tájékoztatta pénteken az MTI-t.

Saághy Flóra közölte, a politikus 2020. március 18-án Szeged egyik forgalmas kereszteződésében gépjárművével megállva akadályozta a villamosközlekedést. Ezért vele szemben a helyszínen intézkedtek a rendőrök.

Másnap a férfi megjelent a Szegedi Rendőrkapitányságon, ahol szóban, valamint a Legfőbb Ügyészségen, írásban is feljelentést tett. Azt állította, a vele szemben intézkedő rendőr a térdhajlatánál megrúgta, valamint a rendőrautóból kilógó lábára annak ajtaját többször is rácsukta, illetve az intézkedés során becsületsértő kifejezésekkel illette.

Állításait az ügyben indult ügyészségi nyomozás során a törvényi figyelmeztetések ismeretében többször, tanúként is fenntartotta. A büntetőeljárásban beszerzett bizonyítékok alapján mivel azok minden kétséget kizáróan cáfolták a feljelentésben előadottakat megszüntették a nyomozást.

A politikus a feljelentése alapján elrendelt büntetőeljárást folytató hatóság előtt hamisan vádolta meg a vele szemben korábban intézkedő rendőrjárőrt hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás, becsületsértés, valamint hivatali visszaélés bűncselekmények elkövetésével. A jelenleg más bűncselekmény gyanúja miatt letartóztatásban lévő politikus bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Mint azt korábban írtuk, Szabót november 12-én tartóztatták le 30 napra, mert egy tárgyaláson kellett megjelennie Budapesten, azonban arról elkésett, így nem tartották meg. Amint az december 12-én kiderült, a Központi Nyomozó Főügyészség jövő március 12-ig meghosszbbította Szabó letartóztatását „hivatalos személy elleni erőszak bűntette és közúti veszélyeztetés bűntette miatt a Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészségen folyamatban lévő eljárásban”.

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

Miniszterelnöknek indulna Szabó Bálint, akit kitiltottak Budapestről

Szabó Bálintot elfogatóparancs alapján körözik, mivel nem ment el az egyik kecskeméti tárgyalására. A képviselő bejelentette, hogy elindulna miniszterelnök-jelöltként a következő országgyűlési választásokon, mindeközben nyomkövetőt is kapott a lábára a közúti veszélyeztetés bűntette és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt folyó nyomozás alatt. Kitiltották Budapest területéről, de az ügyészség indítványa szerint 30 napra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe is bezárnák a szegedi képviselőt.