Vonulás és forgalomblokkolás lesz a szerda esti program, az esemény után vitafórumot tartanak

Mint azt korábban is megírtuk már, a mai esemény 18 órakor veszi kezdetét a Dugonics téren, a Dugonics András szobránál történő gyülekezőt követően. Ekkor az egybegyűltek elindulnak a Széchenyi tér felé a kettős körforgalmat útbaejtve, ahol a nagyobbiknál rendőri felügyelettel egy húszperces forgalomblokkolás lesz.

Ezt követően a tömeg megindul a Széchenyi tér felé, ahol 18 óra 40 perckor szolidaritási akció veszi kezdetét. A szervezők azt kérik, hogy mindenki hozzon magával piros gyertyát és mécsest, hogy együtt kirakják az ellenállás közös szimbólumát, a körbe írt felkiáltójelet. Az akció után, tervezetten 19 órakor a demonstrálók egy része a Belvárosi Moziban lévő Grand Caféba megy majd, ahol vitafórumot tartanak.

A szervezők büszkék arra, hogy széles összefogással zajlik immáron a tiltakozás: hétfőn a Motiváció Műhely csapatának csatlakozásával bővült a lista, így velük kiegészülve az Egységes Szülői Front – Szeged, a VVL – Veritas Virtus Libertas, a STEP – Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja és az Egységes Diákfront – Szeged, valamint a Grand Café Szeged „együtt fog tovább küzdeni az oktatás szabadságáért”.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<