Építőipari nívódíjat kapott a szegedi Pick Aréna

A Pick Arénát kivitelező cég, a West Hungária Bau Kft. (WHB Group) osztotta meg közösségi oldalán, hogy Építőipari nívódíjat kapott Szeged legnagyobb és egyik legdrágább sportlétesítménye, a Pick Aréna. Mint írják, az Építőipari nívódíj pályázati felhívását 2022-ben huszonötödik alkalommal hirdette meg az Építőipari Mesterdíj Alapítvány kuratóriuma (ÉMA), és az idei díjakat, a hagyományoknak megfelelően az ÉVOSZ éves ünnepi közgyűlésén és gáláján, december 8-án délelőtt adták át.

Büszkék vagyunk rá, hogy ismét a díjazottak között lehetünk, mivel az általunk kivitelezett és a 2022. januárjában megrendezett férfi kézilabda Európa-bajnokság csoportmérkőzéseinek is helyet adó Szegedi Multifunkcionális Sportcsarnok (Pick Aréna) is Építőipari Nívódíjat kapott.
Gratulálunk a kivitelezésben részt vevő WHB csapatnak!” – jegyezték meg bejegyzésükben.

Mint ismert, a Pick Arénát eredetileg a kézilabda Európa-bajnokságra építették fel, így igencsak szűkös volt a határidő, ezért minden követ megmozgattak. Végül december 9-én, egy csütörtöki napon délután adták át a multifunkcionális arénát, Szeged egyik legnagyobb és legdrágább sportlétesítményét. A nagyszabású megnyitó fénypontja volt, hogy a kormány részéről Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter is képviseltette magát, de itt volt Botka László szegedi polgármester és Kocsis Máté MKSZ-elnök is, akik együtt mondtak beszédet.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Az alapkőletétel 2019 novemberében volt, ekkor nettó 28 milliárd körüli összegért kezdte el a kivitelező West Hungária Bau a csarnok kivitelezését. A Pick Aréna azonban nem állt meg ennyinél, nemsokkal később a beruházás keretét 35,8 milliárd forintra emelték, majd a végén, 2021 márciusára ez nettó 40,5 milliárd, azaz bruttó több mint 50 milliárd forint lett.

A csütörtöki nyitómérkőzésre első körben megnyitott jegyértékesítéskor 17 perc alatt elfogytak a jegyek, de a szektorok szponzori szerződéseitől függően még nyitottak új köröket. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata egyébként a német THW Kielt le is győzte 30–26-ra. Id;n januárban a férfikézilabda-Európa-bajnokság C csoportjának hat találkozóját rendezték itt Franciaország, Horvátország, Szerbia és Ukrajna részvételével.