Pádár Nikolett csúcsidővel lett bajnok csütörtökön a Tiszavirág Sportuszodában

A Haász SZUE közösségi oldalán tette közhírré, hogy a klub négy úszója volt érdekelt az elsőre megrendezett Utánpótlás rövidpályás országos bajnokság második napjának, vagyis csütörtök délutáni döntőiben a Tiszavirág Sportuszodában. Pádár Nikolett szerzett egy ifjúsági bajnoki címet, 50 méter gyorson új korosztályos magyar csúccsal (25.06 másodperc) ért elsőként a falhoz. Rövid pihenő után ismét rajthoz állt, a 400 méter gyors fináléjában ezüstérmes lett. A szerdai nyitónapon egyébként 100 méter gyorson megszerezte első ifjúsági rövidpályás bajnoki címét is a szegedi úszó.

A fiúknál a 200 méter pillangó serdülő döntőjében két szegedi is indult: Paksi Zsombor bronzérmes, Gruber Milán pedig 5. lett. Fábián Lázár két döntőben is bizonyított a gyermek korosztályban: 100 méter háton bronz medált szerzett, 50 méter háton pedig épphogy lemaradt a dobogóról. Paksi Zsombor is duplázott, hiszen a 400 méter gyors döntőjében is rajthoz állt, 8. lett.

Niki remekül úszott a sprint távon, 400 méteren viszont túl erősen kezdett, az elmúlt másfél hétben pedig beteg volt, ami rányomta a bélyegét az állóképességére. Lázár óriásit javult délelőttről délutánra, precíz úszással ért el remek időt. Zsombor bronzérmet érő teljesítményét is nagy dicséret illeti, megismételte a nagypályás eredményét. Niki 400 méteres fináléján kívül az összes döntős szegedi szereplés egyéni csúcsot hozott, ez külön öröm számomra – nyilatkozta Gellért Gábor, a Haász SZUE vezetőedzője.

Az eredmények tehát a következőképpen alakultak csütörtökön:

 • Leány 50 m gyors (ifjúsági)
  1. Pádár Nikolett 🥇
 • Leány 400 m gyors (ifjúsági)
  2. Pádár Nikolett 🥈
 • Fiú 200 m pillangó (serdülő)
  3. Paksi Zsombor 🥉
  5. Gruber Milán
 • Fiú 100 m hát (gyermek)
  3. Fábián Lázár 🥉
 • Fiú 50 m gyors (gyermek)
  4. Fábián Lázár
 • Fiú 400 gyors (serdülő)
  8. Paksi Zsombor

Fotó: Tésik Attila