Belsőépítészet, látványtervezés és díszlettervezés: második alkalommal rendeznek művészeti fesztivált a bölcsészkaron

Második alkalommal szervezik meg Szegeden a Design-és Művészetmenedzsment fesztivált a bölcsészkar design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói. Az idei témája a belsőépítészet, a látványtervezés és a díszlettervezés lesz.

A tavaszi sikeres rendezvény után a bölcsészkar design- és művészetmenedzsment mesterszakos hallgatói nagy lendülettel vágtak bele a program folytatásába. A téma akkor a divat volt, az érdeklődők Meyer Eszter-Virággal találkozhattak, most pedig a tér esztétikája kerül a középpontba. A program, amelyben kerekasztal-beszélgetés, kiállítás és koncert is helyet kap, november 16-án, este 20 órától kezdődik a Café Radnótiban. A belépés díjmentes, de a szervezők a hely kapacitása miatt javasolják az asztalfoglalást. 

A fesztivált 20 órakor Gyenge Zoltán, az SZTE BTK dékánja nyitja meg, amely előtt és után Dykema Zsófia debreceni énekesnő gitárral kísért koncertjét hallgathatják meg a jelenlévők. Az est fő programeleme, a meghívott előadók kerekasztal-beszélgetése 20:45-től kezdődik majd, amit Kőrösi Kíra mesterszakos hallgató moderál.

A meghívott vendégek között találkozhatnak az érdeklődők

  • Galog Mártonnal, a Szegedi Nemzeti Színház díszletfestőjével és az SZTE egykori hallgatójával,
  • továbbá Nyerges Viktória belsőépítész, látványtervező és 3D grafikussal,
  • Slárku Anett díszlet, látvány- és jelmeztervező, dramaturg, alkalmanként színész- és énekesnővel,
  • Török Krisztián kurátor, kutató és kritikussal, aki a Glasgow-i Egyetemen szerzett művészettörténet diplomát 2020-ban, 2022 márciusa óta pedig a MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ kurátora.

A beszélgetést követően a DEműhely, vagyis a Debreceni Építészhallgatók Műhely kiállítás-megnyitójára kerül sor – az program teljes ideje alatt ugyanis az általuk készített épületmaketteket is megtekintheti a közönség. A fesztivál 22 órától a Zebra Zone szegedi egyetemistákból álló indie rock együttes fellépésével zárul majd.

A szervezők célja, hogy olyan színvonalas programokat nyújtsanak a szegedi és Szeged környéki közönségnek, amelyek során az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kortárs design trendek világba és megismerhetik a különböző művészeti alkotások elkészülésének folyamatát. A fesztivál arra is kiváló lehetőséget teremt, hogy a résztvevők közvetlenül kapjanak információt a már sikeres művészeti vállalkozást magukénak tudó fellépőktől.

Az esemény leírása elérhető a Facebookon is ide kattintva.

Fotó: Bálint András / Szegeder