Az önkormányzat hírportálja szerint Joób Márton már a Fidesz embere

A lap szerint eddig Szabó Bálintot használta a Fidesz Botka László ellen, ezentúl pedig azzal a Joób Mártonnal tesznek így, aki költségvetési csalásos ügye előtt a polgármester egyik összefogásának egyik képviselője volt.

Joób pénteken tartott sajtótájékoztatót a Széchenyi téren, ahol válaszolt azokra a vádakra, amik a hetekben a személyét érték a Városháza felől, ahol egyébként ki is zárták a baloldali Összefogás Szegedért frakcióból. „Bízom a független, magyar bírósági rendszerben és biztos vagyok abban, hogy az eljárások során tisztázódni fog a szerepem” – fogalmazott itt, azt is hozzátéve, hogy semmilyen bűnszervezetnek nem tagja.

A SzegedMa vette észre, hogy a pénteki sajtótájékoztatóról az önkormányzat irányítása alatt működő Szeged.hu is beszámolt, az erről szóló cikk végén pedig a következő megállapítás szerepel: „Nagyon úgy néz ki, a Fidesz »lovat cserélt«: tíz évig Szabó Bálintot használta a Botka László ellen irányuló támadásokra, most Joób Mártont kezdték el ugyanerre használni”. A portál főszerkesztője, Garai Szakács László által jegyzet cikk nem mást sejtet, mint hogy Joób lepaktált a Fidesszel.

Fotó: Bálint András / Szegeder

Érdekes az is egyébként, hogy Joób nyilatkozatfelolvasásáról nem külön cikket írt a lap, hanem egy alapvetően Szabó Bálintról szóló anyag végén kapott két bekezdést a hír. A cikk nagyobbik része arról szól, hogy Szabó Bálint élő videóiban igazat mondott-e, és hogy aznap, amikor Joób a városháza előtt beszélt, ő Budapesten mit és hol mondott.

Joób és társai ellen februárban emelt vádat a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség, mert céghálót működtetve 271 millió forint vagyoni hátrányt okoztak az állami költségvetésnek. Az ügyben 18 ember érintett különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt, nyolcat közülük bűnszervezetben elkövetett cselekményekkel vádolnak.

A vádlott újszegedi képviselő utoljára 2019-ben indult választások a Botka-féle Összefogás Szegedért színeiben, ekkor nyert is. Két nappal a választások előtt még együtt adtak át egy játszóteret az egyik választókörzet mellett.