Szegeden több iskolánál állnak ki reggel, Hódmezővásárhelyen élőlánc is lesz

Az október 27-re hirdetett országos sztrájk napján, az összefogás jegyében a szegedi oktatási intézmények újra szerveznek közös akciót. A Szegeder információi szerint az egyik legnagyobb tiltakozás a Deák Ferenc Gimnázium előtt lesz, ahol 8 óra 40 perckor még két intézménnyel, a Krúdy Gyula Szakképző Iskolával és a Gedói Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolával összefogva, együtt állnak majd ki a tiltakozók.

Ezen felül lesz még számos esemény városszerte, például a Tömörkény István Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola előtt. Mint azt a frissen alakult Szegedi Tanárok Együttműködési Platformja közleményében írja, délelőtt 9 óra körül számos intézmény – általános iskolák, gimnáziumok, szakgimnáziumok, egyetemi karok – előtt közösen mondják majd el Arany János A walesi bárdok című balladáját, amellyel elmondásuk szerint azt szimbolizálják, hogy

a jövőben is készek közösen áldozatot hozni a céljaikért.

Hódmezővásárhelyen is szerveznek egy élőláncot. Értesüléseink szerint a Kossuth téren fognak demonstrálni reggel fél nyolckor azok a vásárhelyiek, akik szeretnének szolidaritást vállalni a szülőkkel, diákokkal és pedagógusokkal, akik úgy érzik, problémák vannak a magyar közoktatásban, és ezen változtatnának is.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<