Botka: Számos újságíró kérdezte meg, mi a sikerem titka

Haág Zalán szólt hozzá azzal, hogy „önök éjjel–nappal szidják a kormányt”, gondolva itt a baloldali városvezetésre. Szeged az utolsó a 100 ezer főt meghaladó városok közül az egy főre jutó iparűzési adó mértékét tekintve, és ez szerinte a városvezetés hibája, mert nem növekednek a gazdasági lehetőségek, hanem a lakosságot sarcolják.

Szóba hozta, hogy miközben a szankciós politika árát a magyar emberrel fizetettné meg a baloldal, aközben nem tudnak elszámolni azzal a feltételezhető 1,3 milliárd forintos amerikai támogatással, amelyet Márki-Zay Péter kaphatott az áprilisi választások előtti kampányban. Mihálik szerinte éppen bólogatott, amikor ezt mondta, amire Haág rákérdezett, hogy ezek szerint akkor igaza lehet.

Botka László polgármester reagált azzal, hogy éppen 20 éve volt tegnap az, hogy a szegediek kifejezik, milyen városvezetést szeretnének, mert 2002. október 20-án szavaztak neki bizalmat a szegediek, ekkortól ő a város polgármestere. Botka szerint az elmúlt hetekben számos újságíró kérdezte meg tőle, miért tudott ennyi választ megnyerni, mi a sikerének titka. Erre most a közgyűlésen mondta azt,

hogy személy szerint Haág Zalán az egyik ilyen ok,

és azt javasolta a sajtónak, tanulmányozzák a KDNP-s képviselő személyét.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<