Élőlánccal és molinókkal tiltakoznának közösen a szegedi iskolák október 20-án

Egy közös akciót is terveznek a tiltakozó tanárok, diákok és szülők, illetve a velük szimpatizálók. A Szegeder úgy tudja, hogy október 20-án, csütörtökön egy élőláncot alkotna a város összes, tiltakozásban részt vevő oktatási intézménye.

Az élőlánc tervezetten a Dugonics téren lévő József Attila szobortól indulna és a Kárász utca végéig, vagy akár egészen a Széchenyi téren lévő Deák Ferenc szoborig tartana. Az esemény zárásaként megmutatnák, mely iskolák fogtak össze eddig egy minőségi oktatásért, a diákokért, illetve a pedagógusok méltóságáért, így egy közös, molinós tiltakozást terveznek.

Az október 20-ai esemény forgatókönyve a tervek szerint a következőképpen alakul majd (a pontos időpontokat a szervezők kérésére eltávolítottuk, azok ugyanis még nem nincsenek véglegesítve):

  • gyülekező a Dugonics téren
  • az élőlánc felállítása
  • az élőlánc felbontása, folytatás a Dugonics téren lévő színpadnál
  • a Dugonics téren beszédek lesznek, miközben minden iskola képviselője felmegy a színpadra a saját molinójával

Korábban is volt egy virrasztásos esemény a Rektori Hivatal előtt deákos, radnótis és ságváris diákok részvételével. Az esemény a Veritas Virtus Libertas hallgatói csoport neve alatt futott. A demonstrációra több mint kétszázan jeleztek vissza, ennek nagyjából a fele ment el.

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<