Az Arany János Általános Iskola tanárai is kiálltak feketében reggel, szülők is csatlakoztak

A szegedi Arany János Általános Iskola tanárai is kifejezték tiltakozásukat a pedagógusok és az oktatás helyzetével kapcsolatban. A többi iskolához hasonlóan itt is a reggeli órákban vette kezdetét a demonstráció, írta meg nekünk olvasónk.

Fél 8-kor az iskola rámpáján, a Tömörkényhez hasonlóan feketébe öltözve demonstráltak a tanárok, majd egy kollégájuk felolvasta a többi tüntetésen is ismertetett nyilatkozatot, melyben az aláírók biztosítják egymást arról, hogy közösen kiállnak egymásért, és minden meghurcolt kollégájukért.

Fotó: olvasónk

Az eseményen kezdetben tíz tanár volt jelen, később ez kiegészült, és szülők is csatlakoztak a tiltakozókhoz, számuk nagyjából 20–25 főre volt tehető. Más szülők is megálltak az intézmény előtt, hallgatták az elhangzottakat, a végén tapssal biztatták a tanárokat.

A felolvasás után beszélgetésbe is elegyedtek a szülők és a tanárok, ki-ki megosztotta, milyen problémákat lát a jelenlegi helyzetben, majd szolidaritásukat is kifejezték.

Amennyiben tudnak még arról olvasóink, hogy a közvetítésünkben felsoroltakon túl máshol is lett volna kiállás, nyilatkozat-felolvasás, élőlánc, vagy hasonló, küldjenek nekünk pár sort és néhány képet, és hírt adunk róla. Köszönjük!

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<