Haág: A város vetett ki külön adókat, a kormány nem vett el pénzt Szegedtől

Haág Zalán szerint a költségvetési módosítás körüli mizéria az önkormányzat részéről egy DK-s pamflet színvonalát sem éri el, hiszen szerinte a baloldal még tavasszal azt mondta, hogy el kell zárni a keleti gázcsapokat. Korponyaihoz hasonlóan elmondta, a baloldal a háború pártján áll, majd hozzátette, hogy a válság idején a kormány nem vett el sokat a helyi adókból, véleménye szerint nőtt is a város bevétele, mégis külön adókat vetett ki az önkormányzat.

Elmondta, hogy a kormány megtesz mindent azért, hogy a lakosság alacsony áron jusson energiához. Véleménye szerint miközben az önkormányzat a kormányt kritizálja, olyan intézkedéseket hoz, amik veszélyeztetik a várost. Példaként felhozta, hogy a Szegedi Nemzeti Színháznak és a Szabadtéri Játékoknak az átszervezését a kulturális intézményeket üzemeltető gazdasági társaság vonatkozásában.

Botka László szerint Haág állításai ordas hazugságok, hiszen a döntés előtt kikérték a kormány álláspontját, mely megértéséről biztosította a városvezetést. Hozzátette, az összevonásra azért volt szükség, mert a kormány elvette a kulturális TAO-t.

A fideszes Chonavecz Kata mondta eztán, hogy a Szegedi Szabadtéri Játékok és a Szegedi Nemzeti Színház összevonása az önkormányzat autonóm döntése volt, semmiféle elvonás vagy megvonás nem történt a kormány részéről, nem történt TAO-elvonás, nem érti, miért beszélnek veszteségről a Szabadtéri kapcsán.

A vita végeztével Haág Zalán elhagyta a termet, majd néhány perccel később egy pohár vízzel tért vissza.

Fotó: Bálint András / Szegeder

>>> Ez a cikk egy élő közvetítés része. Tovább a közvetítésre! <<<